Estem d’aniversari!

El passat 13 de maig sOns vam festejar un fet molt important. I és que aquest 2017 el nostre cor celebra que ja fa 15 anys que uneix música i amistat, demostrant-ho en cada escenari que trepitja. I com no podia ser d’altra manera, ho vam celebrar cantant.

L’efemèride requeria d’un concert especial, i en això ens hi van ajudar, d’una banda, la Coral Tianenca de Tiana, qui recentment ens ha acollit sota el paraigua de la seva entitat, i d’altra banda, el Coro Ciudad de Caspe de Casp (Aragó), el director del qual és íntim amic del nostre director, Daniel Cardenal. Les seves ganes de realitzar un intercanvi entre tots dos cors van propiciar que els cantaires de Casp ens poguessin acompanyar en aquest concert tan especial per a nosaltres.

La tarda del dissabte va començar aviat pels components de sOns, que vam voler deixar-ho gairebé tot enllestit pel sopar de germanor a la seu del Coro de Tiana. Tot seguit, un per un els cors vam anar fent les requerides proves de so a la històrica Sala Albéniz de Tiana, on una estona més tard tindria lloc el concert.

Abans, però, les autoritats de Tiana van rebre’ns a l’Ajuntament. L’alcaldessa, Ester Pujol, i la regidora de cultura, Núria Blasco, van acollir-nos a la sala de plens del consistori i van compartir amb els visitants aragonesos la cultura, les festes i tradicions de Tiana, entre d’altres, així com el llegat vinícola de la zona, podent gaudir d’un tast de cava de la DO Alella.

Sense poder evitar els nervis previs, el concert va començar tocades les 7 de la tarda amb la participació inicial de la Coral Tianenca, dirigida per Elionor Canas, oferint als molts assistents quatre peces que van servir per escalfar motors. Seguidament va ser el nostre torn, i en un format de suite, vam estrenar amb molta il·lusió una part del nostre nou repertori de Bandes Sonores Originals. Peces com Feed the Birds (Mary Poppins), May it be (El senyor dels anells) o Smile (Temps moderns) van constituir la nostra aportació a una vetllada que es va tancar amb l’actuació de la coral convidada, el Coro Ciudad de Caspe. Els aragonesos, sota la direcció de Javier Garcés, van oferir al públic assistent un total de vuit peces de diferents estils, des de càntics religiosos a cançons més modernes, com la coneguda El ciclo de la vida (El Rey león), però sense oblidar, naturalment, una jota. Per tancar el concert, tots tres cors vam cantar conjuntament la mítica peça Que tinguem sort, i a continuació, la jota La Olivera.

Amb la tranquil·litat i satisfacció de la feina ben feta, tots plegats vam seguir la celebració amb un animat sopar de germanor al Coro de Tiana. La bona temperatura, el pa amb tomàquet i el vi van acompanyar les rialles, anècdotes i vivències d’un sopar molt animat, que va servir de preludi al moment dels cants improvisats. Uns, jotes; els altres, sardanes. MÚSICA en la seva essència.

Una festa perfecta per a una celebració rodona. I que vinguin 15 anys més!

Fotos: Ajuntament de Tiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *